2015. január 18., vasárnap

Ha nincs ötletetek, hová menjetek a családdal.... Part 1

Mostanában "problémát" jelentett Nálunk, hogy hová is menjünk hétvégén. Sokszor ötlettelenek voltunk, 1 éves gyerekkel nem mindig találtunk jó programot. Játszóházba nem szívesen vinnénk mindig, a zenés táncos mulatságot, kreatív foglalkozást még nem igazán Neki találták ki, bár tudom, vannak ilyen szipi-szupi csuda jó ringatók és mindenek, de az Én gyerekem, nem bír sokáig megülni a fenekén, másrészt az szerintem 2 éves kortól a nagyon tuti. 
Szóval Mi most azt csináljuk, hogy elsősorban Magunknak csinálunk, keresünk programot, ahol a gyerek jól érzi magát. 


Belépő ára korrekt, megfizethető. Bankkártyával való fizetés működik, és nem néznek csúnyán, ha azzal szeretnétek fizetni. Ruhatár ingyenes. 

Időszaki kiállítás (Múmiák), Nekünk nagyon tetszett. Az egy éves gyerek még nem értette, sétálgatott, tér volt Neki , jött-ment. Felnőtteknek nagyon élvezhető, modern, végre nem egy sima unalmas múzeumi kiállítás, interaktív részei vannak, 21. századi. 
A korallzátonyok csodálatos élővilága kiállítást a gyerek élvezte nagyon, Én spec kevésbé. A halak nagyon tetszettek Lottinak. Hosszabb időt tudtunk eltölteni azon a helyen. Jupppi :) 
A dinoszauruszok kora Magyarországon rész az érdekes volt, tapinthattunk, érzékelhettünk, tetszett. Szintén jól járható, gyereket folyton nem kellett "szabályozni", ne menj oda, ne érj hozzá, mert a kiállítást remekül oldották meg.
Magyarország tájait bemutató terem remek. Nagyobb iskolás korú gyerekek számára nagyon hasznos. Iskolai tananyag kiegészítésként, magyarázatként kitűnő. "A" élvezte nagyon, Én már fáradt voltam akkora, a gyerek a hátamon aludt. 
Az ásványok , kőzetek, drágakövek rész, igen gazdag, részletes és jól strukturált. 
Dinókertről nem tudok írni, az minket még nem érdekelt, így azt nem látogattuk. 

Az intézmény akadálymentesített, baba barát. :) Pelenkázó férfi/női mosdóba egyaránt van kialakítva. Liftet kisgyerekesek használhatják, természetesen ott dolgozók segítségével. Véleményem szerint, ha meg tudjátok oldani, hordozóval könnyebb látogatni a kiállításokat. Baba kocsival is nagyon jól járható, ha jobban szeretitek a kocsis megoldást.
A hely tiszta, a mosdók is tiszták, használhatóak. 
Akik visznek magukkal ételt-italt, számukra van kialakítva egy arra alkalmas kis "uzsonnázó hely". 
Baba pihenő rész aranyos, pár db könyv, állatfigurás párnák, ceruza papír, kicsi, de élvezhető nyugiszoba. Ovis korcsoportnak, kisiskolásoknak kis kuckók is vannak kialakítva, ha jól emlékszem az emeleten. 
Büfében szendók, édességek, rágcsa, kávé, tea, üdítő. A kávé nagyon jó árban van, és finom. Az italok szokásos büfé árakban, szendvicset nem kóstoltuk, árai a sütiknek rágcsáknak szerintem magasak. Bár relatív kinek mi a drága. 
Kellemes hétvégi kikapcsolódást, szellemi felfrissülést adó, hasznos program. Ajánlom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése