2015. január 19., hétfő

Családi hétvége part 2

Folytatom a hétvégi részünkről már kipróbált programokat. Szintén egy múzeumban voltunk, ismét és sokadjára. Most hétvégén a következőt látogattuk.


Belépőára korrekt, megfizethető. Ugyan bankkártyával lehet fizetni, csak nem működik. Attól , hogy Nemzeti, éppen még működhetne..de hát.. ilyen ez az ország. Szóval, inkább kp legyen Nálatok, mert sem a belépőt, sem a büfében fogyasztott dolgokat NEM fogjátok tudni kártyával fizetni. Ruhatár itt is ingyenes.
Egész napos program, mert látnivaló lesz bőven. 


A Magyarország történetét bemutató kiállítás Nagyon jó. Sok időt szánjatok rá, szerintünk érdemes, mert érdekes. Jó állapotban lévő kiállítási tárgyak, ízlésesen elrendezve, érthetően, kronológiailag, kiállítva. Gyerek itt már nem tudott annyira szabadon mozogni, mert érzékelő érzékelő hátán, és üvegpanelekbe zárt nézni valók. Felnőtteknek élvezhető, gyerek már nem tudott annyit szabadon mozogni. Kevés az interaktív rész, de a látvány feledteti.

Tudós Magyarok akik a XX. századot csinálták. Pici rész, érdekes, inkább használati tárgyak vannak, rengeteg feljegyzés. Igazság szerint csak átfutottuk. 

Állandó régészeti kiállítás. Nagyon jó, modern, ízlésesen elhelyezve a tárgyak. Interaktív részek, ami természetesen nem működik itt-ott. Jellemző. Sok időt lehet itt eltölteni, szánjátok is oda azokat az órákat. 

Koronázási palást. Kis terem, fő attrakciója a palást. Max fél órát lehet ott eltölteni, ha nagyon alapos vagy, na mi nem voltunk azok. Szép szép, de engem abszolút nem varázsolt el. 

A két kőtár részt nem néztük meg, minket nem érdekelt, így véleményt nem tudok írni róla. 

Időszaki kiállításokat átfutottuk. A nevükre sem emlékszem, azt sem tudom meddig lesznek , és a honlapon sem találtam infókat. Jó volt , de nem okozott hűha élményt. De ha már elmentek, mindenképp nézzétek meg. 

Nos, kb felületesen átfutva is 5 órát töltöttünk el az intézményben. Gyerek élvezte, bár nem volt olyan sok hely a termekben, ahol ki tudott volna bontakozni. A helyet abszolút nem mondanám baba barátnak. Ugyan lift van, személyzetet kell megkérni, hogy igénybe tudjátok venni, de ezen kívül semmi, ahol esetleg meg tudod etetni a gyereket, vagy tisztába tudod tenni. Persze, minden lehetséges, meg tudod oldani a pelenkázást is. A büfé melletti mosdóban, ott legalább a csapnál van annyi hely, hogy a gyereket fel tud fektetni és gyorsan meg tudd oldani a cserét. Egy széken elbújva pedig tudsz szoptatni is. A szoptassunk bátran anyukáknak úgy is mindegy, mert Ők kihívóan megoldják bárhol. Szóval a Múzeum nem alakított ki külön a gyerekeseknek semmi részt, de megoldható minden.
Mosdók tiszták, felszereltek. 
Büfé alap, árakról nem tudok, mert nem igazán vettük igénybe, kp hiányában. Mert mint már említettem, kártyával Nem lehet fizetni, Nálunk meg éppen nem volt más. A fene se számított rá, hogy egy múzeumban nem működik a terminál, vagy ki sem alakították. 

Jó program, többszöri látogatást javasolnék, külön-külön időt szentelve az érdekesebb dolgokra. Gyerek sem bírja az egészet egyszerre. Ha rossz az idő és végképp nincs ötletetek, egy programnak nem rossz. Összességében vegyes érzelmekkel távoztunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése